Update coronavirus en activiteiten zv de Plas

08 mei 2020

De samenwerkende partijen in de zwembranche publiceren vandaag een Protocol Verantwoord Zwemmen dat gebruikt kan worden bij de heropening van de zwembaden. Het protocol is hier te bekijken of te downloaden. 

Het RIVM en het kabinet maakten afgelopen woensdag in een update over de maatregelen met betrekking tot het coronavirus bekend dat de binnenzwembaden vanaf 11 mei weer open mogen. Vanaf 29 april mochten de buitenbaden alweer open, alleen voor jeugd. Vanaf 11 mei is buiten sporten voor iedereen toegestaan en mogen de binnenbaden ook weer open.

Zwemmen zorgt voor plezier, veiligheid en fitheid. Met de zwembranche willen we iedereen dan ook weer zo spoedig mogelijk de gelegenheid bieden een duik te nemen in een binnen- of buitenbad. Het protocol zorgt ervoor dat iedereen weer op een veilige en verantwoorde manier kan genieten van de zwemsport. In het belang van de volksgezondheid van de zwemmers, het zwembadpersoneel en bezoekers zullen zwembadinrichtingen de maatregelen in het protocol uitvoeren en handhaven. Daarnaast is naleving van de regels voor iedereen per doelgroep noodzakelijk. Alleen op deze manier kunnen we er samen voor zorgen dat iedereen op een veilige en verantwoorde manier gebruik kan maken van de zwembaden.

31: maart 2020

De Nederlandse regering heeft op 31 maart de noodmaatregelen ter bestrijding van de verspreiding van het coronavirus verlengd. Het verbod om sportaccommodaties waaronder zwembaden open te stellen, geldt in ieder geval tot en met 28 april. Voor de (zwem)sport betekenden de maatregelen eerder al dat er tot 1 juni geen congressen, (bij)scholingen, festivals, evenementen en toernooien mogen worden georganiseerd. 

12 maart 2020

Na de persconferentie over het coronavirus heeft de KNZB besloten om alle competities stop te zetten. Verder adviseert de KNZB alle verenigingen om geen verenigingsactiviteiten te organiseren tot en met 31 maart.

Zv de Plas zal de richtlijnen van de RIVM en het advies van de KNZB opvolgen. Dit houdt in dat alle trainingen, wedstrijden en andere activiteiten vanaf vrijdag 13 maart tot en met 31 maart afgelast worden. Een vervelende maatregel, want het liefst zien wij zoveel mogelijk mensen genieten van spetterende activiteiten. Toch kiezen we ervoor de voorgestelde maatregelen te volgen. Op deze manier willen wij als vereniging meewerken om zo meer controle te krijgen op deze uitbraak. Uiteraard hopen we dat de activiteiten zo snel mogelijk weer vervolgd kunnen worden. We houden het nieuws uiteraard in de gaten en komen met aanpassingen wanneer dit mogelijk en/of nodig is.

Een vervelende maatregel voor onze leden, maar we hopen op jullie begrip.

Mocht u vragen hebben kunt u uiteraard contact opnemen met de voorzitter.