Triatlon & conditiezwemmen

De afdeling triatlon & conditiezwemmen is de plek om aan de zwemtechniek en conditie te werken voor volwassen zwemmers. Zwemmen is de sport waar de meeste spieren gebruikt worden en tegelijkertijd is er maar een hele kleine kans op blessures. Onder begeleiding van een gediplomeerde instructeurs worden techniek en conditie oefeningen afgewisseld. De banen zijn in gedeeld op niveau dus voor iedereen is er een plek.

Ook is er de mogelijkheid om in de warmere maanden te zwemmen in de Nieuwkoopse Plassen onder begeleiding van een instructeur in de boot.

Zin om een keer gratis mee te doen? Kijk hier voor de trainingstijden.

Trimzwemmen

Maandagavond van 19.45-20.45u zwemmen, o.l.v. van een ervaren trainster, gemiddeld zo’n 20 mensen in de leeftijd van 28-80 jaar in het zwembad.
Er is een indeling in 3 categorieën:

1e de recreatieve personen, die zwemmen zonder instructie en trekken al pratende, zwemmend, hangend hun zwembaantjes.
2e de instructie baan, die gericht zwemopdrachten krijgen van 20.00u tot 20.30u.
Dit heeft tot doel nieuwe zwemslagen beter onder de knie te krijgen en ter verbetering van hun conditie. Ook gezellig praten tijdens de les is aan de orde. 
3e de conditiebaan, die gericht is om lekker gezond te zwemmen en vooral de conditie op een hoger peil te brengen. In deze baan zwemmen de dames zo’n 40 tot 60 banen afwisselt borst-rugcrawl en schoolslag/rugslag en samengestelde rugslag. Zij beheersen de zwemslagen met een goede techniek. Verder zijn we zeer blij dat ze afwisselend de zwemvliezen die zijn aangeschaft (3paar +…) kunnen gebruiken.