Protocol voor alle afdelingen (conditie/triathlon, waterpolo, trimzwemmen en wedstrijdzwemmen)

Vanaf 31 augustus beginnen de trainingen weer voor alle afdelingen: conditie/triathlon, waterpolo, trimzwemmen en wedstrijdzwemmen. We kunnen in het water gewoon trainen zoals we gewend zijn. Echter op de kant moeten we wel een aantal maatregelen treffen om veilig onze sport te kunnen beoefenen. Daarvoor heeft de KNZB en ook zwembad de Wel al een eigen protocol opgesteld. We hebben hier een vertaling van gemaakt die gericht is op onze eigen trainingen.

Hieronder de belangrijkste punten daarvan.
Algemene regels voor:
·         Ben je in het buitenland geweest, ouder dan 12 jaar en kom je terug uit een gebied met oranje/rood reisadvies, dan blijf je 10 dagen in thuisquarantaine en kan je dus niet komen trainen.
·         Als je ziek bent blijf je thuis (je meldt je af bij je aanvoerder/coach/trainer). Bij klachten als koorts, hoesten of kortademigheid kom je niet trainen en laat je je testen
vóórdat je de training weer hervat.
·         Test je positief, dan meld je dit bij je trainer.
·         Je blijft thuis als er bij huisgenoten COVID-19 is vast gesteld, je volgt het advies van GGD op.
 
Uit het water gelden de onderstaande regels:
·         Volwassenen houden altijd 1,5 meter afstand tot elkaar, dus ook tijdens omkleden en wachten.
·         Jeugd: 13 tot 18 jaar houd 1,5 meter tot een volwassen/ trainers.
 
Training:
·         Kom met zwemkleding onder je kleding naar het zwembad.
·         Kom niet vroeger dan noodzakelijk naar de training maar zorg dat je uiterlijk 5 min van te voren omgekleed bij de “verzamelplaats” in het zwembad bent.
·         Bij binnenkomst zwembad ga je via de sauna (rechterzijde in de hal) naar het bad. Zie plattegrond.
·         In de sauna trek je je bovenkleding uit, zodat je alleen je zwemkleding nog aan hebt (er is geen scheiding tussen heren- en dameskleedkamer). Je tas neem je mee de zwemzaal in.
·         In de zwemzaal aangekomen ga je naar de “verzamelplaats” bij de raamzijde achter de glijbaan (houdt hier ook 1,5 meter afstand tot elkaar). Daar wacht je totdat de trainer aangeeft dat je naar de badrand kunt gaan. Je tas zet je op één van de tafels links van de douches.
·         We wachten tot de voorgaande groep het bad heeft verlaten. Zie plattegrond waarop is aangegeven waar we wachten.
·         Na de training kun je het bad verlaten via de kleedkamers en kleedhokken in het midden. Je kunt daar omkleden naar “normale” kleding. Douchen is niet toegestaan.
·         Ga daarna naar buiten. Als je nog op iemand moet wachten doe dit dan buiten op het plein vóór het zwembad, niet in de hal. Houdt je aan de 1,5 meter regels voor jezelf maar ook voor een ander.


Kantine:
 De kantine van de Wel is gesloten.

Specifiek voor de waterpolo:
 De trainers houden een presentielijst bij.
 De trainer wijst per kant 4 mensen aan om het bad te bouwen. Houdt er rekening mee dat je hierbij 1,5 meter afstand houdt tot elkaar. Ook in het materiaalhok en het ballenhok (niet met te veel mensen daar naar binnen).