Droogtrainingen voor de jeugd

Zoals jullie wellicht gehoord hebben mag de jeugd weer onder begeleiding buiten gaan sporten. Kinderen t/m 12 jaar mogen zonder 1.5 meter restrictie met elkaar sporten. De jeugd van 13 t/m 18 jaar mag sporten onder de voorwaarde dat er 1.5 meter afstand wordt gehouden. De trainers en het bestuur van de Plas zijn hier direct mee aan de slag gegaan en gaan vanaf woensdag 29 april starten met De Plas Droogtrainingen.

De Droogtrainingen zijn voor de jeugd leden van zowel de zwem- als polo afdeling. Wij verdelen de leden in twee groepen. De groep t/m 12 jaar zal een deel van het veld gebruiken, waarin zij in contact met elkaar kunnen sporten. De andere groep, 13 t/m 18 jaar, zal zijn eigen stuk veld krijgen waarin wij de 1.5 meter regeling aanhouden. De trainingen zullen op het veld achter het zwembad plaats vinden op de woensdag (17:30-18:30) en vrijdag (18:45-19:45). Bij slecht weer of andere verhinderingen zullen de trainingen in overleg afgelast worden.

Tijdens de training zullen we een combinatie van conditie/kracht, techniek maar ook veel spelletjes aanbieden. Het doel van de training is om lekker actief te zijn en middels sport weer een beetje het sociaal contact op te pakken (binnen de richtlijnen van het RIVM).

Nog even wat praktische informatie. Om mee te doen met de trainingen dienen jullie je aan te melden bij Brian van Eijk (06-18565857) doormiddel van een berichtje. Ik zal één van de ouder/verzorger of het jeugdlid zelf toevoegen aan een groepsapp. In deze groepsapp berichten we alleen als de training vervalt of als er andere belangrijke zaken over deze trainingen te melden zijn. Bij aankomst van de trainingen verwachten wij dat de 1.5 meter afspraak gehandhaafd wordt. Het veld wordt via het hek aan de zijkant van het zwembad betreden. Wij willen graag dat de kinderen die met de auto komen afgezet worden en meteen het veld op gaan. De ouder/verzorger die de kinderen afzet rijdt vervolgens meteen door om opstopping te voorkomen. De kinderen die op de fiets komen zetten hun fiets op het veld op de aangewezen plek en gaan vervolgens naar de aangewezen plaats op het veld. Na afloop van de training staan de kinderen op de stoep langs de weg te wachten om opgehaald te worden. Ook hier geldt weer ophalen en doorrijden. Op het veld zorgen wij voor zeep en water. Wij willen dat de kinderen vóór de training en ná de training de handen wassen.

Wij zijn erg blij met de versoepeling van de maatregelen zodat de jeugdleden weer lekker kunnen sporten. Hierbij moeten wij ons als vereniging wel aan de afspraken houden! Ieder moet hier zijn eigen verantwoordelijkheid nemen en de trainers zullen er op toe zien de afspraken op het veld nageleefd worden. Mochten deze afspraken toch lastig blijken, houden de trainingen helaas op.

Waar: Het veld achter het zwembad. (Het hek staat aan de zijkant van het zwembad tegenover de huizen van de Beatrixlaan)

Wanneer: Iedere woensdag (17:30-18:30) en vrijdag (18:45-19:45).

Wat neem je mee? Sport kleding (stem dit af op het weer), buitenschoenen en een handdoek voor op de grond. Eventueel een eigen flesje water.

Wij zien jullie graag op een van onze droogtrainingen!

Groetjes,

De trainers van Z.V. de Plas

Voor vragen en aanmelden neem contact op met Brian van Eijk (06-18565857)