Coronamaatregelen 13 oktober

Update 15 oktober

Hieronder het trainingsschema voor 16 en 17 oktober.

In de herfstvakantie (t/m 25 oktober) vervallen alle trainingen.

Het bestuur bespreekt in de herfstvakantie de mogelijkheden voor de Plas.

# Vrijdag 16 oktober
18:45 – 19:45 Waterpolo Jeugd, Heren 3 en dames (alleen onder de 18 jaar!)
19:30 – 20:30 Heren 3 en dames vervalt!
20:30 – 22:30 Heren vervalt!

# Zaterdag 17 oktober
08:00 – 09:00 Wedstrijdzwemmen (alleen voor zwemmers onder de 18 jaar!)

Update 14 oktober 16:45 uur

Vanavond, 14 oktober, is het officieel nog mogelijk om te zwemmen onder de tot nu geldende maatregelen. De nieuwe maatregelen gaan in vanaf 22:00 uur. In de toespraak werd gevraagd om niet de grens op te zoeken. Als bestuur zien we de ernst van de situatie in en begrijpen dat het nu belangrijk is om het aantal contacten zoveel mogelijk terug te brengen. We moedigen het dus niet aan om gebruik te maken van deze training door de volwassenen. Uiteraard is de waterpolojeugd wel van harte welkom op de training van 14 oktober. In afwachting van de nieuwe protocollen van de KNZB en het zwembad zal er gekeken worden naar de mogelijkheden voor de komende periode.

Update 13 oktober

Op dit moment is er veel onduidelijkheid over de exacte gevolgen van de maatregelen die op 13 oktober zijn aangekondigd. Hieronder het bericht van de KNZB. Het bestuur wacht op dit moment de uitwerking van de maatregelen af om te bepalen wat de exacte (on)mogelijkheden zijn voor onze vereniging.

De extra benodigde maatregelen die ons kabinet neemt om de tweede golf van COVID-19 besmettingen in te dammen, hebben ook aanzienlijke effecten op de sportsector.

Zo is tijdens de persconferentie van 13 oktober 2020 bekend gemaakt dat wedstrijden en competities voor tenminste de komende vier weken worden stilgelegd. Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen is toegestaan op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 4 personen.

Gelukkig kan de jeugd tot 18 jaar blijven sporten en zijn ook onderlinge wedstrijden binnen de eigen club toegestaan.

Wat exact de consequenties zijn voor onze sportdisciplines en de zwembaden wordt de komende dagen nader bepaald. Zo snel als mogelijk informeren wij hierover via onze KNZB-kanalen.
 
Wij begrijpen dat er veel vragen leven bij onze verenigingen en zwemmers naar aanleiding van deze persconferentie met betrekking tot de toekomst, het inhalen van wedstrijden, hoe om te gaan met badhuur, inleggelden, competitiegelden en contributie. Op dit moment hebben wij helaas nog geen pasklare antwoorden. Houd onze KNZB-kanalen goed in de gaten voor updates hieromtrent.
Bron: https://www.knzb.nl/actueel/nieuws/bericht/1000050562/alle_wedstrijden_en_competities_stilgelegd_door_nieuwe_overheidsmaatregelen/